Tickets: www.beleefberlare.be/expeditie

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer

g

De Zeelse harmonie neemt je mee op een avontuurlijke ontdekkingsreis. Stap mee in de voetsporen van Henry Morton Stanley, Amelia Earheart of Fransisco de Orellana. Strijd mee met de Libertadores of droom van een beter leven in het Amerika van de 19de eeuw, waar een Sasparilla in de plaatselijke saloon je zachtjes naar het hoofd stijgt.

De Koninklijke Harmonie Ste-Cecilia Zele is een baken in het Vlaamse hafabra-landschap en daarbuiten. Sinds 2010 bepaalt dirigent Bart Picqueur de spannende en meeslepende koers.

Bart ontdekte en verkende de muziekwereld in het Zeelse orkest en is ondertussen, na studies aan de conservatoria van Gent en Tilburg, uitgegroeid tot een gewaardeerd dirigent en componist. Onder zijn bezieling voer de harmonie in 2011 en 2015 naar het vierjaarlijks Provinciaal muziektoernooi en bevestigde er telkens haar niveau in Superieure afdeling.

De harmonie verkende ook verderaf gelegen contreien. Vorig jaar trok de harmonie naar het door pijnbomen en heidevelden omringde Zuid-Franse Rion-des-Landes  om er de nationale feestdag en het 160-jarige jubileum van de plaatselijke harmonie op te luisteren. In 2018 organiseerde Ste-Cecilia  een harmonieweekend waaraan de Sloveense harmonie uit Krka en de Amsterdamse Tramharmonie deelnamen. De Koninklijke Harmonie van Thorn, een van de beste harmonieorkesten ter wereld, gaf recent in oktober samen met het Zeelse orkest een dubbelconcert.

Met kompas en kwadrant in de hand navigeren drie professionele dirigenten de drie Cecilia-orkesten – Harmonie, Jeugdharmonie en instaporkest, samen 125 muzikanten – richting een beloftevolle toekomst.

Kapitein Aaron Van de Winckel loodste in 2023 de Jeugdharmonie naar de eerste afdeling. Aaron kruipt tijdens ‘Expeditie’ overigens in de huid van Henry M.Stanley, de Amerikaans-Britse journalist en ontdekkingsreiziger die op zoek ging naar de vermiste Dr. Livingstone, als solist op basklarinet.