Loading...

De jongste muzikanten – blazers en slagwerkers – zijn welkom in het Instaporkest en dat kan al zeer vroeg, vanaf het tweede jaar dat zij hun instrument studeren aan de academie. Op jonge leeftijd ervaren ze het plezier van het samen musiceren onder leiding van een professioneel dirigent. Podiumervaring doen ze onder andere op tijdens het jaarlijkse Spaghetticoncert of Ceciliaconcert.

Net als bij het grotere zusje, de jeugdharmonie, worden er voor de instappers vrijetijdsactiviteiten op poten gezet. Dat kan een kerstfeestje zijn, of een filmavond. Het weekend en het zomerkamp zijn telkens weer twee hoogtepunten in het werkjaar van deze jonge bende.

Het was de eerste keer dat ik op kamp ging en het was supertof. We repeteerden elke dag drie keer. Ik heb enorm veel bijgeleerd, die week. Tussendoor gingen we zwemmen in zee.

Rune Van Avermaet, Hoorn

Dirigent Aaron Van de Winckel

Aaron Van de Winckel (Lochristi, °1996) begon op 8-jarige leeftijd met notenleer- en klarinetlessen in de muziekschool van de Koninklijke Harmonie ‘Willen is Kunnen’ Lochristi. Twee jaar later zette hij zijn opleiding verder aan de Academie voor Podiumkunsten Gent in de klas van Leen Raes. In 2014 behaalde Aaron een mooie ereplaats in de finale van de VLAMO-solistenwedstrijd in het Lemmensinstituut in Leuven.
In datzelfde jaar vatte hij ook zijn studies aan in het conservatorium van Gent, waar hij les krijgt van Eddy Vanoosthuyse en Danny Corstjens. Ook volgt hij lessen orkestdirectie bij Dimitri Bracke en Bart Picqueur. In de lente van 2015 werd Aaron onderdirigent in zijn thuishaven Lochristi en sinds 2016 is hij ook dirigent van het instaporkest in Zele.

Repetities

De repetities van het instaporkest gaan door op zondagmorgen van 11 tot 12.15 uur in de parochiezaal of de kerk van Zele-Durmen, Durmen 178.

Graag meespelen ?

Neem contact via jeugdbestuur@stececilia-zele.be
of via dit contactformulier

Omwille van privacy redenen heeft Google Maps uw toestemming nodig om getoond te worden. Voor meer details zie onze Privacyverklaring.
Accepteren