Loading...

De Koninklijke Harmonie Ste-Cecilia is een dynamisch, bloeiend en open harmonieorkest waar muzikanten gastvrij worden onthaald en in een vriendschappelijke sfeer samen kunnen musiceren. Het speelplezier staat steeds voorop.

Met de aanstelling van Dirk De Caluwe als dirigent in 1987 nam de harmonie de start voor een periode van muzikale hoogconjunctuur. De harmonie promoveerde naar superieure afdeling, de hoogste categorie, en werd Belgisch kampioen op het Fedekam-tornooi. Ste-Cecilia was in die periode een vaste waarde tijdens de Remuze-evenementen. Met de opvolger van Dirk De Caluwe, Georges Moreau, behaalde de harmonie in 2009 afgetekend de eerste prijs op het jaarlijks internationaal concours voor Hafabra-orkesten in het Spaanse Valencia, het Certamen Internacional de Bandas de Musica.

Ste-Cecilia Zele horen spelen is steeds een feest voor je oren. Gespierd koper, fris hout, pittige percussie en strak in de teugels gehouden door meesterchef Bart die er steeds ‘boenk’ op slaat!

Dietrich Van Akelyen, Componist

Ik ben echt in de harmonie opgegroeid. De kans om met al die vrienden iets te verwezenlijken, mooie muziek met name, is heerlijk!

Katrijn Boone, Hoorn

It has always been a great pleasure, both musically and personally, to work with harmonie Ste-Cecilia. Such a fine sound, such an adventurous band – and wonderful people!

Peter Meechan, Componist

Twintig jaar geleden trok ik in het zog van broer en zus naar de harmonie. Het is een vriendenplek waar ik nog steeds met plezier iedere week mijn klarinet uit de koffer haal.

Katrijn Poppe, Klarinet

Dirigent Bart Picqueur

Dirigent Bart Picqueur

Sinds 2010 musiceert de harmonie onder leiding van Bart Picqueur. Bart speelde ooit zijn eerste noten in het Zeelse orkest en is ondertussen uitgegroeid tot een befaamd dirigent en componist. Onder zijn leiding nam de harmonie in 2011 en 2015 deel aan het vierjaarlijks Provinciaal muziektoernooi en bevestigde er telkens haar niveau in Superieure afdeling, met de grootste onderscheiding. In 2013 nam de harmonie deel aan het eerste Vlaams Open Harmoniekampioenschap en eindigde op de 2e plaats.

De Zele Zoemt-concerten, het Cecilia-concert en het Nieuwjaarsconcert groeiden mede dankzij Bart uit tot weerkerende muzikale hoogtepunten.

Bart Picqueur (°1972) studeerde aan de conservatoria van Gent en Tilburg en behaalde er meestergraden in muziektheorie, directie en klarinet. Momenteel is Bart professioneel vooral bezig met componeren en dirigeren.

Website Bart Picqueurhttp://www.minorscalemusic.be/

Repetities

De repetities van de harmonie gaan door op dinsdagavond van 20 tot 22.30 uur in de parochiezaal van Zele-Durmen, Durmen 178.

Graag meespelen?

Contacteer de Harmonie via orkestregie@stececilia-zele.be of via dit contactformulier.

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring.
Ik Accepteer