‘Als we een Internationaal Weekend organiseren, dan moet er uitgewisseld worden: muziek, solisten én dirigenten!’ Dat was het duidelijke uitgangspunt voor de Koninklijke Harmonie Ste-Cecilia Zele alvorens de Tramharmonie uit Amsterdam en het Pihalni Orkester Krka uit Slovenië in Zele uit te nodigen.

Pihalni Orkester Krka – copyright Bostjan Pucelj
www.bostjanpucelj.com

En Cecilia Zele houdt woord.
Tijdens twee concertavonden, op vrijdag 26 en 27 oktober, telkens om 20 uur in het Zeelse Gemeenschapscentrum De Wiek, kan u daar getuige van zijn. De harmonie uit Zele neemt op beide avonden het eerste concertdeel voor haar rekening, met uiteraard op elke avond een ander programma, op vrijdag verzorgt het Sloveense orkest het tweede deel, op zaterdag de Nederlandse harmonie.
Maar dat is lang niet alles.
We hadden het over ‘uitwisselen’. Van elkaar leren, met elkaar musiceren, dus.
De Amsterdamse trompettiste Loes Van den Hoven zal als soliste met Ste-Cecilia Zele het ‘First Concert Piece’ van Willy Brandt brengen, De Slovenen hebben Zeels én/of Belgisch werk op de pupiter staan: het indrukwekkende ‘De Bello Gallico’ van Ceciliadirigent Bart Picqueur en ‘Saga Candida’ van Bert Appermont. De Nederlanders studeerden het amusante ‘Tratata’ in van de Sloveense jazzcomponist Bojan Adamic. Basklarinettist Borut Turk (Krka) tenslotte zal aantreden in ‘Dr. Livingstone I presume’, eveneens een werk van Bart Picqueur.
Verder zal muziek van Philip Sparke, Johan De Meij, Leonard Bernstein en anderen gespeeld worden.

Masterclass
Tijdens dit Harmonieweekend wordt in een samenwerking tussen de Zeelse harmonie en Minor Scale Music, een ‘Eerste Internationale Masterclass’ voor dirigenten georganiseerd. De drie dirigenten Matevz Novak, Jacco Nefs en Bart Picqueur zullen er van hun muzikale deskundigheid laten proeven.

Praktisch
Concerten:
Vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober in GC De Wiek Zele, om 20 uur. Kaarten kosten 16 euro, in voorverkoop 14 euro. Een combiticket kost 20 euro. Reserveren: www.dewiek.be

Masterclass:

Zaterdag 27 oktober in GC De Wiek, Zele, van 9 tot 13 uur. Info op masterclass@minorscalemusic.com