The Beatles en Queen scoren heel hoog in het muzikale referendum dat de Koninklijke harmonie Ste-Cecilia uitschreef naar aanleiding van Zele Zoemt 2017. Nummers van beide rockgroepen zullen dus zeker te horen zijn op 28 en 29 april in De Wiek.

Zele Zoemt is het hoogtepunt van het concertjaar van de Koninklijke Harmonie Ste-Cecilia. Met de brexit in het achterhoofd werd gekozen om Groot-Brittannië als thema te kiezen  voor de editie 2017. Hope & Glory, Britser kan het niet,  werd de ondertitel voor het jaarconcert. En net als de Britten konden de Zelenaars zich door middel van een referendum uitspreken over de muziek die zou gespeeld worden.

Queen en The Beatles scoren, niet verwonderlijk, uitzonderlijk goed.
Gastsolist en musicalzanger Jurgen Stein, bekend van The Voice, legt uit. ‘Bij mij thuis was de muziek van Queen voorhanden omdat mijn oudere broers hun muziek ontdekt hadden. Dit is de muziek waarmee ik leerde zingen. Ik werd onmiddellijk gepakt door de onbeschaamde en grootse melodieën. Muziek zonder regels te volgen van wat op dat moment hip of gepast was. Queen is tijdloos!’

Als we dirigent Bart Picqueur naar zijn referentiepunten uit de Britse pop en rock vragen antwoordt hij het volgende.
‘Ik ben lange tijd Madness-fan geweest, maar je kan natuurlijk niet onderuit aan Sting en David Bowie. Queen is voor mij als klassieke muzikant ook interessant: zij brengen twee werelden samen. Maar dé referentie is natuurlijk The Beatles, dat zijn de Bach’s van de popmuziek.’

Queen en The Beatles krijgt u al zeker te horen tijdens Zele Zoemt. Maar er ligt nog veel meer populaire Britse muziek voor u klaar op de pupiters van de Cecilia-muzikanten.

Afspraak op 28 en 29 april 2017 in De Wiek.
Tickets: www.dewiek.be